Laitilan Kukko Strong Bitter

Näyte / Laitilan Wirvoitusjuomatehdas 

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas lähetti näytteitä syksyn olutuutuuksista. Yksi niistä on Kukko Strong Bitter, jota saa vahvuutensa puolesta nykyisin maitokaupoistakin. Olutta suositellaan fish & chipsin, ribsien, kaurakeksien ja juustojen seuraksi.

Kukko Strong Bitter
Suomi; bitter; 6,0 %; 4,15 € Ison Omenan K-Citymarketissa

Panimo Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Panimon mukaan
Laitilan Kukko Strong Bitter on meripihkanvärinen pintahiivaolut. Tämä olut on makumaailmaltaan klassisen tyylikäs strong bitter, joka johdattaa nauttijansa ajatukset leppoisaan brittipubiin. Mallasrungossa on käytetty vaaleita ja tummia karamellimaltaita, jotka antavat oluelle kauniin värin ja hieman maltaista makeutta sekä täyteläisyyttä. Humalointiin on käytetty ainoastaan englantilaisia lajikkeita, jotka tuovat aromiin mausteisuutta ja hedelmäisyyttä.

Oluttyypin mukaan
Bitter on alun perin brittiläinen pintahiivaolut, jossa on humaloinnin tuomaa vahvaa katkeruutta eli bitterisyyttä. Maku on yleensä maltainen, hedelmäinen ja yrttinen.

Ruokana cheddaria ja pecorinoa Lentävästä lehmästä

Lyhyesti: karamellinen ja mukavan bitterinen olut

Kommentit

M: Maistuu bitteriselle.

J: Olut on kuparinväristä. Tuoksussa on karamellia, keksiä, toffeeta ja makeaa maltaisuutta. Maku on voimakkaan bitterinen ja havuinen. Tuoksun makeat elementit tulevat miedosti esille jälkimakua kohti ja tasapainottavat katkeruutta mukavasti. Jälkimaku on bitterinen ja hennon siirappinen.

Kukko Strong Bitter sopi juustojen kanssa suosituksen mukaisesti ja käy varmasti myös fish & chipsin kaveriksi. Se menee hyvin myös sellaisenaankin. Kokonaisuus on raikkaampi ja hieman kevyempi kuin klassikkobitteri Fuller's ESB. Tykkäsin, arvosanaksi olut saa +.