Ruosniemen virtuaalinen maistelu ja panimokierros 5.11.2021Ruosniemen panimo järjesti 5.11.2021 virtuaalisen maistelun ja panimokierroksen, jonka veti panimon porilaisin panomies eli tuotantopäällikkö Jussi Louhi. Maisteltavina oli kuusi olutta. Juomat sai kätevästi tilattua ja noudettua Ruosniemen Helsinki Shop & Taproomista valmiina pakettina (20 €). Jussi osallistui maisteluun. 

Tapahtuma on katsottavissa Facebookissa.

Hinnat ovat Ruosniemen verkkokaupan Porin myymälän mukaan. Helsingin myymälän valikoima ja hinnasto voivat olla erilaiset.

Ol'Markku Lager
4,5 %; 3,20 €

"Tämä ainutkertainen olut juhlistaa Markku-liiton 25 vuoden taipaletta. Rapsahtavasti humaloitu lager on elementissään ruoan, saunan, kavereiden - ja kaimojen kanssa."

Oluen tuoksu on vahvan maltainen, siinä on myös hieman ruohoa. Maku toistaa tuoksun aromeja ja humalointi on rapsakka. Tähän sopinee hyvin sanonta "maistuu oluelle". Katkeruutta on omaan makuuni sopivasti. Olut sopisi saunajuomaksi, kuten suositellaan. 

Ol'Markku on maukas lager, tykkäsin.

Ekonomi Mandarina Pils
5,2 %; IBU 40; EBC 8; Plato 10,5; 3,20 €

"Ekonomi Mandarina Pils on modernilla saksalaisella humalalla reilusti humaloitu pils-tyyppinen lager-olut."

Oluessa on käytetty saksalaista Mandarina Bavaria -humalaa, jossa on nimensä mukaisesti mandariinisia aromeja.

Tuoksussa on maltaisuutta, ruohoa, yrttejä sekä hieman mandariininkuorta. Maku on tuoksua hedelmäisempi, ja siinä on mandariinia, appelsiininkuorta, trooppista hedelmää, sitrusta ja greippiäkin. Maltaisuus tulee esille vasta jälkimaussa. Kokonaisuus on raikas. 

Ekonomi on lievästi katkerampi kuin Ol'Markku. Se sopisi paremmin kesäjuomaksi, mutta maistui olut näin syksylläkin.

Piirimyyjä APA
5,2 %; IBU 37; EBC 9,2; Plato: 10,5; 2,80 €

"Piirimyyjä on oranssi ja hedelmäinen american pale ale. Saksalaisen katkerohumalan ja klassisen Cascaden varmaotteinen liitto."

Tuoksu on melko hento, siinä on karamellia, greippiä ja hedelmäisyyttä. Makua hallitsee karamellisuus, mukana on myös vähän appelsiininkuorta ja maltaisuutta. Katkera jälkimaku on vahvan greippinen. IBU-arvon mukaan tämän pitäisi olla vähemmän katkera kuin Ekonomi, mutta se maistuu katkerammalta. 

Pidin tästä hieman enemmän kuin Ekonomista.

Insinööri Session IPA
4,7 %; IBU 42; 2,50 €

"Insinööri sisältää Pohjois-Amerikan länsirannikon mäntyisiä ja sitruunaisia humalia anteliaasti annosteltuna."

Insinööri kuohahtaa pullosta, kun sen avaa. Todella raikkaassa tuoksussa on runsaasti sitrusta ja greippiä. Maussa on tuoksun aromien lisäksi myös havua sekä aavistus maltaisuutta ja karamellia. Katkeruutta on maussa kunnolla. 

Kokonaisuus on jotenkin yksioikoinen, eikä Insinööri pärjää Ekonomille ja Piirimyyjälle.

Asentaja Dark Lager
5,2 %; IBU 20; 3,20 €

"Ruosniemi Breweryn ensimmäinen tumma lager-olut on suunniteltu täydelliseksi asennuskaljaksi, joka sopii erityisesti asennuksen jälkeiseen olotilaan. Asentaja Dark Lager on suunniteltu suunmukaiseksi ja juotavaksi olueksi, jota kehtaa ottaa toisenkin."

Runsaassa tuoksussa on paahdetta, karamellia ja viikunaa. Maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös makeaa ruisleipää. Makeista aromeista huolimatta maku on sopivan katkera. Jälkimakua hallitsevat tumma suklaa ja kahvi. Asentaja on maistetuista oluista selkeimmin syys- ja talviolut. Se voisi mennä hyvin jouluruoan kanssa. 

Asentaja oli suosikkini maistetuista oluista.

Passion Fruit Sour Ale
4,9 %; IBU 15; EBC 10; Plato 11; 3,20 €

"Kettle soured freshness with passion fruit, and hip hops Amarillo, HBC 472 and Magnum."

Viimeisen oluen hedelmäistä tuoksua hallitsevat passionhedelmä ja appelsiininkuori. Maku ei ole kovin hapan, mutta kuitenkin riittävän kirpeä ja hapan, jotta olut ei jää mehumaiseksi. Hedelmäisessä maussa on mandariinia, appelsiininkuorta ja passionhedelmää. 

Passion Fruit Sour Ale oli ihan kivaa juotavaa.

Summa summarum

Panimokierros oli jälleen viihdyttävä, vaikka siinä ei itselleni hirveästi uutta ollutkaan.

Katso myös edellinen tapahtuma: Ruosniemen virtuaalinen maistelu ja panimokierros 26.3.2021