Barefoot Zinfandel

Näyte / Beverage Partners Finland

Barefootin uutuuschardonnayn (joka muuten sai Ilta-Sanomilta kehuja) mukana saimme myös zinfandelin, jonka päätimme nauttia tortillojen kanssa. 

Barefootin viinitalo sai alkunsa vuonna 1965, kun kalifornialainen Davis Bynum valmisti Barefoot Bynum Burgundy -nimistä viiniä autotallissaan. Nimen alkuperä on yksinkertainen: hän polki rypäleet perinteiseen tapaan paljain jaloin. Vuonna 1986 Michael Houlihan ja Bonnie Harvey ottivat ohjat käsiinsä ja kehittivät yhä käytössä olevan paljasjalka-logon. Nykyisin viinintekijänä toimii Jennifer Wall, joka on Yhdysvaltojen palkituin viinitekijä. Hänen viininsä ovat saaneet kaikkiaan yli 10 000 palkintoa.

Barefoot Zinfandel
Kalifornia, USA; Zinfandel; 9,69 €

Tuottaja Barefoot Wines
Maahantuoja Beverage Partners Finland

Etiketin mukaan tummaa kirsikkaa, punaisia marjoja ja aavistus mausteita

Rypäleen mukaan
Zinfandel: ryhdikäs ja hedelmäinen, alueen mukaan joko pehmeä ja makea tai mausteinen ja tanniininen; punaisia marjoja, vadelmaa, karhunvatukkaa, anista, pippuria

Ruokana tortillat naudanlihatäytteellä

Lyhyesti: makean mausteinen

Kommentit

M: Tummanpunaisen viinin tuoksussa on makeita mausteita ja makeaa marjaisuutta, kypsää luumua ja kirsikkaa. Myös viinin maku on hilloisen marjainen ja sen tanniinit ovat pehmeät. Tummien marjojen lisäksi viinin muhevassa maussa maistuu hieman tummaa suklaata, jälkimaku on marjainen ja mausteinen.

Tortillalättysten kanssa viini maistuu hyvin ja se voisi sopia myös hampurilaisten, ribsien tai muun grilliruoan kanssa. Se maistuu hyvin sellaisenaan - ei se erityisen moniulotteinen viini ole, mutta helposti kulauteltavaa juotavaa kylläkin. Se voisi toimia kesällä grillaillessa ja näin pimeänä marraskuisena iltana se on lohduttavaa juotavaa. Pieni mausteisuus tekee viinistä miellyttävän, kun pippuri kutittelee ikenissä eikä viini sorru liiaksi ylimakeaan hilloisuuteen. Se on juuri sitä, mitä tämän hintaluokan zinfandelilta odottaisinkin eli arvosanaksi viini saa 0.

J: Viini on väriltään syvän tummanpunainen. Tuoksussa on mustaherukkahilloa, karhunvatukkaa, luumua ja aavistus mustapippuria. Täyteläinen maku toistaa tuoksun aromeja, siinä on myös hieman hapankirsikkaa. Tanniinit ovat pehmeät. Jälkimaussa on tummaa suklaata ja kypsää tummaa marjaa. Mausteisuus voimistuu jälkimaussa, samoin hapankirsikka.

Tortillojen kanssa viini sopi hyvin ja voisi mennä myös grilliruoan, ribsien ja hampurilaisten kanssa. Myös tuhti pataruoka saattaisi käydä viinin seuraksi. Makeutta sen verran, että viini voisi käydä jopa jälkiruokaviiniksi juustojen kera. Viini menee hyvin myös sellaisenaan. Hinta-laatusuhde on kohdallaan, arvosanaksi annan 0.