Nokian Panimo Keisari Joulu Savulager

Näyte / Nokian Panimo


Vielä ei ole olutjoulukalenterin avaamisen aika, mutta jouluoluet alkavat jo saapua kauppoihin. Tämän vuoden ensimmäinen maistoon päässyt jouluolut on Nokian Panimon Keisari Joulu. Kyseessä on uutuusolut, ei pikauusinta aiemmilta vuosilta. Viime vuonna näihin aikoihin maistossa oli Talviolut, jota saanee myös tänäkin talvena.Keisari Joulu
Suomi; savulager; 5,0 %; EBU 25; EBC 80; 2,89 € Prismassa

Humalat: Columbus, Perle
Maltaat: Munich, Smoked, Caramel, Chocolate

Panimo Nokian Panimo

Panimon mukaan Joulu ei tule ilman jouluolutta. Keisari Jouluolut on tummanruskea, täyteläinen, keskiasteisesti humaloitu, savuinen ja hennon kahvinen.

Oluttyypin mukaan
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja. Tummat lagerit saavat värinsä tummista maltaista, jotka tuovat olueen paahteisuutta, karamellisuutta, leipäisyyttä ja suklaisuutta.

Ruokana joulukinkkua ja joulutorttuja

Lyhyesti: savuinen ruokajuomaksi sopiva lager

Kommentit

M: Jouluinen olut.

J: Olut on väriltään tummanruskeaa. Beigeä vaahtoa muodostuu kaadettaessa kohtuullisesti. Tuoksussa on savuisuutta, paahteisuutta ja tummaa suklaata sekä aavistus ruisleipäistä makeutta. Maku on aluksi vahvan savuinen, mutta se muuttuu pian paahteiseksi ja kohtuullisen katkeraksi. Ruisleipäinen ja karamellinen makeus tasapainottaa savuisuutta sopivasti. Suutuntuma on kevyehkö. Tumma suklaa tulee jälkimaussa vahvemmin esille kuin maussa.

Makean ja rasvaisen joulutortun kanssa olut sopi melko hyvin, mutta kinkku oli sille parempi pari. Olut sopisi varmasti hyvin joulupöytään, itse ainakin ostaisin tätä ruokajuomaksi. Arvosanaksi annan +.