Karhu Jouluolut Amber Lager


Joulu on tulossa ja jouluoluet ovat saapuneet kauppoihin. Ennen virallisen joulukalenterin avaamista on aikaa maistella pari bonusolutta. Ensimmäisenä maistoon pääsi Karhun jouluversio.

Karhu Jouluolut
Suomi; amber lager; 4,8 %; 20 EBU; 3,44 € Food Market Herkussa

Panimo Sinebrychoff

Panimon mukaan: 
Karhu Jouluolut on Karhun versio jouluoluesta. Sinebrychoffin klassikko, Amber lager -tyylinen kuparinruskea lager sopii jouluruokien, porsaan, juustojen ja makkaroiden kyytipojaksi. Karhu Jouluolut on aromihumaloitu arvostetulla tsekkiläisellä Saazer-humalalla.

Oluttyypin mukaan
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja. Amber lagereiden punertava  väri tulee karamellimaltaista tai tummista maltaista. Amber lagerit ovat tyypillisesti makeita ja saattavat olla myös hieman paahteisia.

Ruokana juustoja ja pipareita

Lyhyesti:karamellinen jouluolut



Kommentit

M: Maistuu oluelle, hieman makeaa.

J: Olut on kirkasta ja kuparinväristä. Tuoksussa on makeaa maltaisuutta sekä hieman mallasta ja yrttejä. Kevyen katkerassa maussa on runsaasti karamellisuutta ja mallasta. Katkeruus voimistuu jälkimaussa. Kokonaisuus on kevyehkö.

Morbier-juuston kanssa olut sopi melko hyvin. Piparkakun kanssa syöty roquefort-juusto sen sijaan oli liian voimakasta, juuston maku tuntui vielä oluen jälkimaun hälvettyäkin. Miedompi sinihomejuusto voisi sopia oluen kanssa paremmin. Karhu Jouluolut on mainio amber lager, joka ei kuitenkaan erotu vastaavista. Arvosanaksi se saa 0.