Olutta Ukrainan tueksi: Ten Men Brewery Moloko Stout Coconut And Vanilla Edition


Vuonna 2018 perustettu Ten Men Brewery sijaitsee Vovtšanskin kaupungissa Harkovan alueella ja sen filosofia on tehdä kokeellisia ja taiteellisia oluita. Toisen maailmansodan aikaan Vovtšansk oli natsien miehittämä ja historia toisti itseään vuonna 2022, jolloin kaupunki oli keväästä syyskuuhun asti Venäjän miehittämä. Putinin aloittaman sodan vuoksi Ten Men Brewery joutui samana vuonna ryhtymään kiertolaispanimoksi.

Kaikki Ukrainaan liittyvät olutpostaukset pääset lukemaan tunnisteen "oluttaukrainalle" kautta. 

Moloko Stout Coconut And Vanilla Edition
Ukraina; milk stout; 5,5 %; 10,40 € Pienin kaupassa

Panimo Ten Men Brewery

Panimon mukaan kookos ja vanilja antavat olueen unohtumattoman aromin ja maun.

Oluttyypin mukaan
Stout on tumma pintahiivaoluttyyppi, jonka valmistamisessa käytetään paahdettua, mallastamatonta ohraa. Stoutissa on usein paahteisuutta, suklaata, kahvia ja lakritsaa. Milk stoutiin on lisätty maitosokeria eli laktoosia. Oluthiiva ei pysty hyödyntämään laktoosia käymisessä, joten se jää olueeseen antamaan makeutta.

Lyhyesti: kookoksinen ja vaniljaisen makea olut

Kommentit

M: Makea ja kookoksinen.

J: Olut on tummanruskeaa, lähes mustaa. Beigeä vaahtoa muodostuu kaadettaessa runsaasti. Tuoksussa on runsaasti kookosta sekä hieman vaniljaa ja paahteisuutta. Makea maku toistaa tuoksun aromeja, paahteisuutta on enemmän kuin tuoksussa. Jälkimaussa on vaniljaa sekä kahvista paahteisuutta. Suutuntuma on kevyt, mutta ei vetinen. Kokonaisuus muistuttaa nestemäistä Bounty-patukkaa. En ole kovin suuri kookoksen fani, mutta juomissa se tuntuu toimivan. Arvosanaksi annan 0.