Beaujolais Nouveau 2023



On marraskuun kolmas torstai eli Le Beaujolais Nouveau est arrivé!

Alkon tiedotteen mukaan tämän vuoden sadon laatu oli erinomainen.

”Tämän vuoden sääolosuhteet ovat olleet otollisia Beaujolais Nouveau -sadolle. Sademäärä on ollut suotuisa, ja kuuma kesä ja erityisesti lämmin elokuu kypsyttivät rypäleet täydellisiksi sadonkorjuuseen mennessä. ”

Alkon valikoimissa on tuttuun tapaan kaksi uuden sadon viiniä. Tarkemmin viinien valmistuksesta ja ilmiön taustoista voit lukea vaikkapa vuoden 2020 postauksesta.



Maison François Martenot Fleurs Beaujolais Nouveau 2023
AOP Beaujolais, Ranska; Gamay; 12,69 €

Sinertävänpunaisen, hieman läpinäkyvän viinin tuoksussa on punaisia marjoja, vadelmaa, hieman kukkaisuutta ja mausteita sekä hillitysti kypsää banaania. Maku on odotusten mukaisesti marjainen, kevyt ja hapokas, aluksi jopa hieman pirskahteleva, jälkimaussa on kevyesti mausteisuutta ja mustikkaa. Viini on helposti kulauteltavaa ja harmitonta, omassa lajissaan siis oikein hyvä.

Fleurs Beaujolais Nouveau 2023 maistuu hyvin sellaisenaan. Se oli meidän kummankin suosikki.

Lue lisää tästä viinistä (linkki Instagramiin)

Moillard Beaujolais-Villages Nouveau 2023
AOP Beaujolais, Ranska; Gamay; 13,90 €

Sinertävänpunaisen, hieman läpinäkyvän viinin tuoksussa on tummia marjoja, mustaherukkaa, vadelmaa, mausteita ja hennosti banaania. Maku on hapokas ja kohtalaisen täyteläinen varsinkin Beaujolais Nouveau -asteikolla, jälkimaussa on punaista marjaa ja mausteisuutta. Tanniineja on jo jonkin verran, mutta ei mitenkään merkittävästi. Viinin tuoksu on oikeastaan melko houkutteleva, mutta se lupaa enemmän kuin mitä maku antaa eli ihan loppuun saakka viini ei suoriudu. Ruoan kanssa se toimii kuitenkin paremmin ryhdikkyytensä asiosta.

Lue lisää Beaujolais Nouveausta tai lue lisää tästä viinistä

Summa summarum

Myös tämä vuosi on hyvä Beaujolais Nouveau -vuosi. Toki uuden sadon viinit ovat edelleen lähinnä mukavaa torstai-illan hömppää, mutta ne ovat vuosien varrella muuttuneet asiallisemmiksi kuin ennen ja kadottaneet pahimman banaanisuutensa.

***
Aiemmat vuodet: 2022 - 2021 - 2020 - 2019 - 2018 - 2017 - 2016 - 2015 - 2014 -.2013 - 2012 - 2011