Lapin Panimo Lapin Joulu dark lager


Olutjoulukalenterin ensimmäisen luukun avaamista odotellessa maisteluun valikoitui Lapin panimon Lapin joulu. Lapin panimo on Rovaniemellä sijaitseva pienpanimo, joka on perustettu 2015. Panimomestari on latvialainen Arturs Dutka. Ennen Lapin panimon perustamista Rovaniemellä ei ollut puoleen vuosisataan omaa panimoa.



Lapin Joulu
Suomi; tumma lager; 5,3 %; 4,65 € Sellon K-Citymarketissa

Panimo Lapin panimo

Panimon mukaan
Lapin Joulu kunnioittaa suomalaisen tumman ja täyteläisen jouluoluen perinnettä ja aloittaa oman tarinansa. Nautitaan rentoutuen pyyhkäisten pois arjen harmit ja huolet. Sopii erinomaisesti jouluajan ruokapöytään muiden herkkujen kyytipojaksi.

Oluttyypin mukaan
Tummat lagerit saavat värinsä tummista maltaista, jotka tuovat olueen paahteisuutta, karamellisuutta, leipäisyyttä ja suklaisuutta. Saksalaiset Dunkel ja Schwarzbier ovat esimerkkejä tummista lagereista.

Ruokana joulukinkkua

Lyhyesti: kevyen paahteinen tumma lager

Kommentit

M: Maistuu jouluoluelle.

J: Olut on väriltään tummanruskeaa. Beigeä vaahtoa muodostuu kaadettaessa runsaasti. Tuoksussa on makeaa, tummaa maltaisuutta, ruisleipää ja paahteisuutta. Maku toistaa tuoksun aromeja, mutta paahteisuus on voimakkaampaa kuin tuoksussa. Suutuntuma on kevyehkö. Pitkässä jälkimaussa paahteisuus vahvistuu kahviksi, minkä lisäksi siinä on tummaa suklaata.

Lapin Joulu on helposti juotava tumma lager, joka sopii varmasti joulupöydän antimien kanssa. Joulukinkun kanssa se ainakin sopi hyvin. Arvosanaksi Lapin Joulu saa +.