Cave Vinicole de Hunawihr Gewurztraminer 2020


Cave Vinicole de Hunawihr on vuonna 1954 perustettu Hunawihrin kylässä Alsacessa sijaitseva osuuskunta. Osuuskunnassa on 110 jäsentä ja se omistaa 200 hehtaaria viinitarhoja, joista 80 % sijaitsee Hunawihrin kylässä. Tarhoilla viljellään kaikkia kahdeksaa Alsacessa sallittua lajiketta: Chardonnayta, Pinot Noiria, Pinot Blancia, Rieslingia, Sylvaneria, Muscatia, Gewürztramineria ja Pinot Grisia.

Cave Vinicole de Hunawihr on valittu Alsacen alueen parhaaksi ja koko Ranskan kolmanneksi parhaaksi osuuskunnaksi.

Cave Vinicole de Hunawihr Gewurztraminer 2020
AOC Alsace, Ranska; Gewürztraminer; 11,90 € Silja Symphonylla vuonna 2022 

Tuottaja Cave Vinicole de Hunawihr

Etiketin mukaan puolimakeaa luomuviiniä

Rypäleen mukaan
Gewürztraminer: parfyymisuutta tai parfyymista aromaattisuutta, litsiluumua, kukkaisuutta, varsinkin ruusua, luumarjoja, trooppisia hedelmiä greipistä ananakseen, passionhedelmää, hunajamelonia, guavaa, yrttejä ja makeita mausteita, pippuria, inkivääriä, kanelia, hunajaa

Ruokana maa-artisokkarisotto

Lyhyesti: juuri sellainen gewürztraminer kuin odotimmekin



Kommentit

M: Kullankeltaisen viinin tuoksu on rypäleelle tuttuun tapaan aromikas, makean mausteinen, kukkainen ja hunajainen. Hedelmäisyys on runsasta ja makeaa. Viinin maku on puolimakea, mutta toisaalta myös riittävän hapokas, jotta viini pysyy miellyttävänä ja ryhdikkäänä. Suutuntuma on paksuhko ja hunajainen. Jälkimaussa maistuu trooppisia hedelmiä, inkivääriä ja greippiä. Gewürztraminerit ovat helposti tunnistettavia ja omanlaisiaan viinejä. Ne myös jakavat usein mielipiteitä, toiset tykkäävät ja toiset eivät - itse tykkään.

Jostain syystä maa-artisokkarisoton viiniä miettiessä mieleen tuli gewürztraminer, vaikka se ei ehkä ole se itsestäänselvin vaihtoehto. Ruoan kanssa viini toimi hyvin: se oli riittävän hapokas rasvaisen risoton seuraksi ja sen mausteisuus toimi maa-artisokan hieman maanläheisen makumaailman kanssa. Puolimakea viini olisi voinut sopia myös mausteisen tai tulisen ruoan kanssa. Arvosanaksi Cave Vinicole de Hunawihr Gewürztraminer saa ++.

J: Viini on kullanväristä ja kirkasta. Tuoksu on makea ja aromaattinen, siinä on kypsää omenaa, trooppista hedelmää ja hieman hunajaa. Maku on tuoksun tavoin makea. Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maussa on kypsää sitruunaa, lempeä hapokkuus tasapainottaa makeutta. Jälkimaku on yrttinen ja kuiva sekä hieman greippinen ja mausteinen.

Ruoan kanssa viini sopi melko hyvin. Sen makeus toimi maa-artisokan kanssa ja hapokkuutta oli riittävästi risoton rasvalle. Viini voisi sopia mausteisten aasialaisten ruokien kanssa. Se meni hyvin myös sellaisenaan sopivasti viilennettynä. Arvosanaksi Cave Vinicole de Hunawihr Gewürztraminer saa +.