Walter Briedeler Trocken Riesling 2020

 Saatu / Saksan viinitiedotus


Walterin suku on viljellyt viiniä vuodesta 1568 lähtien. Moselissa sijaitsevalla viinitalolla on tarhoja 7,5 hehtaaria, joista 70 % viljellään Rieslingiä. Viinitaloa johtivat Alfred ja Alexa Walter vuoteen 2012 asti, jolloin heidän poikansa Gerrit Walter otti vetovastuun. Aikaisemmin Gerrit Walter työskenteli kellarimestarina Dreissigackerilla.

Walter Briedeler Trocken Rieslingiin käytetyt rypäleet tulevat Briedeler Weisserberg -tarhalta. Viini on käynyt spontaanisti luonnonhiivoilla.

Walter Briedeler Trocken Riesling 2020
Mosel, Saksa; Riesling; n. 10 € saksalaisissa verkkokaupoissa

Tuottaja Weingut Walter

Valmistajan mukaan mineraalisuutta, hedelmäisyyttä ja mausteisuutta

Rypäleen mukaan
Riesling: sitrusta (sitruuna, lime, greippi), omenaa, persikkaa ja aprikoosia, trooppisia hedelmiä, jalohomeen mineraalintäyteistä tai hunajaista vivahdetta, petrolia, kukkaisuutta, hapokkuutta

Ruokana fondue

Lyhyesti: hyvä perusriesling



Kommentit

M: Kirkkaan oljenkeltaisen viinin tuoksussa on sitrusta, kypsiä vaaleita kivihedelmiä, omenaa ja persikkaa, mineraalisuutta ja petroolia sekä hieman yrttejä. Viinin maku on kirpeän hapokas ja sitruksinen, mutta hedelmäisyys saa sen tuntumaan makeammalta kuin mitä se onkaan - Moselin rieslingeissä hapokkuus ja makeus ovatkin tyypillisesti tasapainossa. Sitruunainen hapokkuus ja makea hedelmäisyys maistuvat pitkään.

Fonduen kanssa viini sopii hyvin, kun sen hapokkuus leikkaa fonduen rasvaisuutta. Se voisi sopia myös blinien kanssa, samoin kala- ja äyriäisruokien kanssa. Hurmaavan hapokas perusrisukka saa arvosanaksi +.

J: Viini on kirkasta ja kullankeltaista. Tuoksussa on sitruunaa, omenaa, ananasta ja mineraalisuutta sekä häivähdys petroolia. Maku on rapsakan hapokas, sitruuna ja mineraalisuus ovat voimakkaimmat aromit. Pitkä jälkimaku on myös sitruunaisen hapokas ja mineraalinen.

Rasvaisen fonduen kanssa viini sopi hyvin. Se voisi sopia myös vaalean kalan, äyriäisten ja kevyiden kanaruokien seuraksi. Walter Briedeler Trocken Riesling 2020 on hyvä perusriesling ja saa arvosanaksi +.