Fat Lizard Ankle Slapper Surf Ale

Saatu / Ruoka 2024



Fat Lizard Brewing Co. (eli tuttujen kesken Läskilisko) on Espoon ensimmäinen kaupallinen pienpanimo. Ensimmäisen oluensa, edelleen tuotannossa olevan 101 California Pale Ale:n panimo julkaisi vuonna 2015. Ankle Slapper on Fat Lizardin kolmas olut, joka kehitettiin kesällä 2015. 

Lue lisää panimon historiasta (ja muista Espoon pienpanimoista) Olutpostin panimokierros -blogauksestamme.

Fat Lizard on mukana Ruoka 2024 -messuilla. Ankle Slapperiin ja panimon muihin oluisiin on mahdollista tutustua tastingissa lauantaina 20.4. klo 16:30 (20 €).

Ankle Slapper Surf Ale
Suomi; American pale ale; 5,2 %; 35 IBU; 3,99 € Sellon K-Citymarketissa

Panimo Fat Lizard Brewing Co.

Panimon mukaan
Nilkkoja läpyttelevien pienten aallonpoikasten mukaan nimetty Ankle Slapper on moderni, länsirannikon pale ale, joka suunniteltiin yhteistyössä surffaajien kanssa. Ankle Slapperin modernia luonnetta korostavat single hop -humalointi ja vuonna 2012 markkinoille tulleen Mosaic-humalan käyttö. Mallaspohjan karamellimaltaat antavat oluelle kauniin värin ja luovat harmonisen taustan Mosaicin raikkaille aromeille. Ankle Slapper palkittiin sarjansa parhaana oluena Suomen Paras Olut 2019 -kilpailussa.

Oluttyypin mukaan
American pale ale (APA) on Indian pale alea (IPA) muistuttava pintahiivaolut. APA:ssa käytetään amerikkalaisia humalalajikkeita, kuten Cascadea, jotka tuovat makuun hedelmäisyyttä, sitrusta, greippiä ja havua.

Lyhyesti: hedelmäinen ja kevyen katkera APA

Kommentit

M: APA on gyyh kuten IPA:kin.

J: Olut on kirkasta ja kuparinväristä. Tuoksussa on greippiä, karamellia, mangoa, hedelmää sekä hieman yrttisyyttä ja herukanlehteä. Maku toistaa tuoksun aromeja, minkä lisäksi siinä on hieman appelsiininkuorta. Katkeruutta on kohtalaisesti ja suutuntuma on kevyehkö. Jälkimakua hallitsevat greippi, havu ja appelsiininkuori.

Ankle Slapper on mukavan kesäinen ja maukas APA. Arvosanaksi annan +.