Masis Brewery Tryout IX: Dry-Hopped Lager

Saatu / Ruoka 2024



Masis Brewery aloitti toimintansa kiertolaispanimona. Ensimmäinen olut West Coast Road Trip IPA julkaistiin 2018 United Gypsies Breweryn kautta ja oma panimotoiminta aloitettiin Espoossa Keran halleilla 2021. Tryout IX on osa kokeellista Masis Tryout -olutsarjaa, jonka parhaimmisto pääsee pysyvästi tuotantoon.  

Masis Brewery on mukana Ruoka 2024 -messuilla huhtikuussa. 

Tryout IX: Dry-Hopped Lage
Suomi; kuivahumaloitu lager; 5,5 %; 27 IBU; 4,90 € Masiksen panimokaupassa

Panimo Masis Brewery

Panimon mukaan
Masis Tryout -sarjan yhdeksäs olut on runsaalla kädellä humaloitu lager, joka on tuhdimpi versio Tryout V -edeltäjästään. Oluen humalointiin on käytetty Columbusta, Cascadea ja Amarilloa. Jokaisen uuden oluen alkoholiprosentti tulee virallisesti mitata ja tässä se jäi sopivasti maagisen rajan alle: 5,48 %. Olut on myös testattu gluteenittomaksi.

Oluttyypin mukaan
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja. Kuivahumalointi tarkoittaa, että humalat lisätään vierteeseen vasta keiton päätyttyä. Olut saa tällöin humalan aromeja, mutta katkerat alfahapot eivät enää liukene olueen.

Lyhyesti: raikkaan hedelmäinen lager

Kommentit

M: Maistuu oluelle - katkeruus on kovin ipamaista.

J: Olut on kirkasta ja kullankeltaista. Tuoksussa on mallasta, ruohoa, trooppista hedelmää ja sitruunaa. Maku on katkera ja siinä on runsaasti greippiä ja sitruunaa, joiden hapokkuutta tasapainottavat trooppinen hedelmäisyys ja häivähdys mangoa. Greippi vahvistuu entisestään kuivassa jälkimaussa, jossa on myös hieman maltaisuutta. Kokonaisuus tuo mieleen India pale lagerin.

Tryout IX on raikas ja hedelmäinen lager, joka maistuisi hyvin kuumana kesäpäivänä. Arvosanaksi annan +.