Panimoyhtiö X Candy Beer Saga Vol.2 Turkinpippuri Sour Ale & Ruoka 2024 -tärpit, osa 1

 Saatu / Ruoka 2024



Saimme Ruoka 2024 -messujen vaikuttajatilaisuudesta maistettavaksi tapahtumassa mukana olevien panimoiden oluita. Ensimmäisenä maisteltavaksi pääsi Panimoyhtiö X:n Candy Beer Saga Vol.2 Turkinpippuri Sour Ale, koska Jussi pitää turkinpippureista ja Marjut hapanoluista (mutta ei oikeastaan päinvastoin).

Panimoyhtiö X perustettiin vuonna 2018 kiertolaispanimona. Vuotta myöhemmin panimo hankki omat tilat Palokan Heinämäestä Jyväskylästä.

Candy Beer Saga Vol.2 Turkinpippuri Sour Ale
Suomi; maustettu hapanolut; 5,5 %; 3,99 € Panimoyhtiö X:n kaupassa

Panimo Panimoyhtiö X

Panimon mukaan
"Karkkiolut saagan toinen osa on Turkinpippuri sour. Hedelmäiset turkinpippurit ja salmiakin suolaisuus yhdistyvät tässä hauskassa hapanoluessa."

Oluttyypin mukaan
Hapanolut (sour) valmistetaan villihiivojen ja usein myös maitohappobakteerien (lactobacillus ja pediococcus) avulla. Käyminen tapahtuu spontaanisti eikä sitä kontrolloida. Käyminen saattaa viedä kuukausia ja olutta voidaan kypsyttää tynnyreissä useita vuosia. Hapanoluet ovat nimensä mukaisesti happamia ja kuivia. 

Ruokana Hot & Sour -turkinpippureja

Lyhyesti: hieman karkkinen hapanolut

Kommentit

M: Hedelmäinen, salmiakki ei (onneksi) juurikaan maistu. Hedelmäturkinpippurien kuori maistuu paremmin jälkimaussa.

J: Olut on sameahkoa ja kuparin väristä. Tuoksussa on hedelmäisyyttä, raparperia ja hieman karkkimaista makeutta. Maku on hapan, hedelmäinen, raparperinen ja hieman salmiakkinen. Jälkimaussa on kevyesti hedelmäturkinpippuria. Karkit vahvistivat happamuutta ja toivat aromeihin oksidoitunutta omenaa.

Turkinpippurin olisi suonut maistuvan oluessa enemmän, muuten Candy Beer Saga Vol.2 oli kelpo hapanolut. Arvosanaksi annan 0.



Ruoka 2024 -tärpit, osa 1: juoma-aiheista ohjelmaa

19.4.2024

12.00-12.30 Kaikki mitä haluat tietää oluesta ja ruoasta (Salvia-lava)
Anikó Lehtinen, Olutliitto

13.00-13.30 Bistro, café, brasserie – Ruoka- ja viinimatkailua Ranskassa (Salvia-lava)
Heidi Kilpiä, Pamplemousse Oy

14.00-14.30 Kevään/kesän drinkkitrendit (Basilika-lava ja kisakeittiö)
Anikó Lehtinen ja Matias Pietarinen, Suomen Baarimestareiden yhdistys (FBSK)

15.30-16.00 Ilmasta viinaa, ja vähän muutakin (Salvia-lava)
Simo Hämäläinen, Aircohol

la 20.4.2024 

10.30-11.00 Kevään/kesän drinkkitrendit (Basilika-lava ja kisakeittiö)
Anikó Lehtinen ja Laura Suutari, Suomen Baarimestareiden yhdistys (FBSK)

11.00-11.30 Suomalaisen juomamatkailun mahdollisuudet ja haasteet (Salvia-lava)
Anikó Lehtinen, Suomen Matkatoimittajien Kilta

14.30-15.00 Ilmasta viinaa, ja vähän muutakin (Salvia-lava)
Simo Hämäläinen, Aircohol

16.45-17.30 Alkoholikuplia – missä vaiheessa harrastuksesta tulee ongelma? (Basilika-lava ja kisakeittiö)
Ira Koivu, Soberisti Oy

17.45-18.15 VIP Bartenders Mocktailkoulu (Basilika-lava ja kisakeittiö)
Nico Välimäki, VIP Bartenders

su 21.4.2024

12.30-13.00 Bistro, café, brasserie – Ruoka- ja viinimatkailua Ranskassa (Salvia-lava)
Heidi Kilpiä, Pamplemousse Oy

Koko messuohjelma