Kurikan Lakkitehdas Kulo Lager


Tällä kertaa maisteluvuorossa on Jussin joululahjaksi saaman Kurikan Lakkitehtaan oluiden lahjapakkauksen neljäs ja samalla viimeinen olut Kulo Lager. Aikaisemmin on maisteltu Kulo Pisoshooffen, Kulo Rompalesnisu ja Kulo Synninsumu.

Kulo Lager
Suomi; lager; 4,3 %

Panimo Kurikan Lakkitehdas

Panimon mukaan
Kulo Lager on puhdas, raikas, maltainen lager.

Oluttyypin mukaan
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja. 

Lyhyesti: raikas ja maltainen lager


Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Olut on kirkasta ja kullankeltaista. Tuoksussa on runsaasti mallasta sekä hieman ruohoa. Raikas maku on tuoksun tapaan maltainen, siinä on ruohoa ja lisäksi häivähdys korianteria. Katkeruutta on kohtuullisesti ja suutuntuma on kevyt. Jostain syystä mieleen tulee lagerin sijaan witbier.

Kulo Lager on maukas lager, joka menee hyvin sellaisenaan. Se ei kuitenkaan oikein nouse perustasoa paremmaksi lageriksi. Arvosanaksi Kulo Lager saa 0.Summa summarum

Lahjapaketin oluista lagerit jäivät häntäpäähän, sekä Kulo Lager että Kulo Synninsumu Tumma Lager saivat molemmat arvosanaksi 0. Kulo Pisoshooffen Ale miellytti minua kahdesta muusta enemmän, joten se pääsi suosikiksi ja Kulo Rompalesnisu Vehnä jäi kakkostilalle. Panimon muista oluista kiinnostaisi maistaa KaksIPA poikaa Kurikasta ihan vaan nimen vuoksi.