Fat Lizard Jesus Lizard Passion IPA

Fat Lizard Brewing Co.:n passionhedelmällä maustettu pääsiäisolut Jesus Lizard Passion IPA on ollut markkinoilla jo vuodesta 2016 lähtien.

Tänä vuonna olut ja panimo henkilökuntineen on siunattu pyhällä vedellä. Siunauksen suoritti Kallion luterilaisen seurakunnan pastori Visa Viljamaa. (Fat Lizardin video siunaustilaisuudesta on blogauksen lopussa.) Lisäksi hyvin varustelluissa olutravintoloissa on saatavilla myös 8,5 % vahvuinen versio Jesus Lizard Second Coming Passion DIPA.

Jesus Lizard Passion IPA
Suomi; IPA; 5,5 %; 55 IBU; 4,79 € Sellon K-Citymarketissa

Panimo Fat Lizard Brewing Co.

Panimon mukaan
Pääsiäisbissemme on taidokas yhdistelmä humalien ja kärsimyshedelmän vivahteita. Hedelmän kirpeys terävöittää oluen katkeroita, tehden kokonaisuudesta harmonisen. Jesus Lizard IPA on yhtä erikoinen tuttavuus kuin vetten päällä juokseva Basiliscus basiliscus, jonka mukaan juoma on nimetty.

Oluttyypin mukaan
India pale ale (IPA) on pintahiivaolut, joka kehitettiin Britanniassa 1700-luvulla. IPA on voimakkaasti humaloitua ja yleensä vahvaa.

Lyhyesti: raikas passionhedelmäinen IPA

Kommentit

M: Pitkäperjantai on perinteisesti ollut kärsimystä, ja IPA on gyyh myös pääsiäisenä.

J: Olut on sameaa ja kellertävän kuparista. Tuoksussa on trooppisia hedelmiä, greippiä, mangoa, appelsiininkuorta ja passionhedelmää. Raikas maku on katkera, greippinen, runsaan passiohedelmäinen ja hieman yrttinen. Jälkimaku toistaa maun aromeja, greippisyys on siinä voimakkaampaa kuin maussa.

Jesus Lizard Passion IPA on nimensä mukaisesti hyvin passionhedelmäinen. Se sopii hyvin pääsiäisen aikaan, jolloin talvi alkaa jo väistyä kevään tieltä. Arvosanaksi annan +.

Näiden tunnelmien myötä hyvää pääsiäistä!