18. joulukuuta 2016

Footmark Chardonnay Viognier

Näyte / Norex Selected Brands


Mikä viini?
Footmark Chardonnay Viognier (Western Cape, Etelä-Afrikka; 80 % Chardonnay, 20 % Viognier; 26,90 € / 3 l)

Minkä kanssa nautittu?
Sellaisenaan

Mitä etiketti lupaa? 
Laatua ja ympäristöystävällisyyttä

Mitä rypäleet lupaavat?
Chardonnay: omenaa, sitrusta, melonia, ananasta, trooppisia hedelmiä, pähkinää; viileissä olosuhteissa raikas, hedelmäinen, hapan ja mineraalinen, lämpimissä hedelmäinen, mausteinen, toffeinen, vaniljainen, savuinen, öljymäisen pyöreä
Viognier: vähähappoisuutta, voimakkaita aromeita, päärynää, aprikoosia (tyypillinen aromi "aprikoosia ja terästä"), kukkia, yrttejä, kamomillaa, laventelia, timjamia, jopa mäntyä, hunajaa

Viini muualla
Footmark

Muuta
Viini on Norex Selected Brandsin yhteistyössä Peter Mertesin kanssa tuottama ja pakkauttama. Se on kypsytetty terästankeissa.

Kommentit

M: Kauniin oljenkeltaisen viinin tuoksussa on raikasta sitruksista hapokkuutta, trooppisia hedelmiä, aavistus yrttisiä mausteita ja makeaa hunajaa sekä hieman voimaisuutta. Viinin maku mukailee tuoksua ja on pirteän hapokas ja sitruksinen sekä trooppisen hedelmäinen. Suutuntuma on aavistuksen öljyinen, jälkimakuun jää sitruksista hapokkuutta ja ananasta. Mainoslauseen mukaan Footmark Chardonnay Viognier on mainio yleisviini ja se pitää täysin paikkansa, tämän viinin voisi kuvitella kesäiselle piknikille tai buffetpöytään - tai vaikka uudenvuoden bileiden humppakuutioksi - ja maistuu se hyvin viilennettynä sellaisenaankin. Arvosanaksi viini saa +.

J: Tuoksussa on sitrusta, trooppista hedelmää, päärynää ja yrttisyyttä. Maku on keskihapokas, sitruksinen, päärynäinen ja voimainen. Jälkimaku on kirpeän sitruksinen, mukana on aavistus trooppista hedelmää. Seurustelujuomaksi viini on hieman liian hapokas. Vaalea, rasvainen kala tai äyriäiset voisivat sopia tämän kanssa, ehkä myös wieninleike. Suoraviivainen hintansa arvoinen perusviini saa arvosanaksi 0.

PS: Testasimme viinin myös Iittalan Essence-lasista. Lasille tyypilliseen tapaan viinin tuoksu ja maku muuttuivat kypsän, melkeinpä ylikypsän trooppisen hedelmäisiksi (mangoa ja ananasta). Taustalla tuntui yrttistä mausteisuutta eikä viini maistunut yhtä raikkaan hapokkaalta kuin Riedelin Veritas Chardonnay Viognier -lasista, vaan suutuntuma oli öljyisempi ja raskaampi. Fiilis oli sama kuin Riedel-lasissa sen jälkeen, kun viini oli ehtinyt lämmetä. Lasia vaihtamalla saat siis erilaisen viinin!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti