-->

22. joulukuuta 2016

Terra Cruz Apasionado 2015

Näyte / Norex Selected Brands


Mikä viini?
Terra Cruz Apasionado 2015 (Valle Central, Chile; 85 % Carmenère, 10 % Merlot, 5 % Syrah; 29,90 € / 3 l)

Minkä kanssa nautittu?
Sellaisenaan

>Mitä etiketti lupaa? 
Punaisia hedelmiä, marjoja ja rusinaa

Mitä rypäle lupaa?
Carmenère: viher- ja mustapippuria, kahvia, suklaata, lakritsia, mustikkaa, tummaa kirsikkaa, puna- ja mustaherukkaa, vadelmaa ja metsämansikkaa
Merlot: luumua, hedelmäisyyttä, karhunvatukkaa, mansikkaa, pehmeyttä; joskus myös kahvia, tupakkaa ja savua, yrttejä
Syrah: tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua

Viini muualla
Norex Selected Brands

Muuta
Viiniin käytetyt Syrah-rypäleet ovat myöhäisen sadon rypäleitä, joten niistä saadaan viiniin rusinaista appassimento-tyylistä makua.

Kommentit

M: Humppakuutioihin tutustuminen jatkuu! Tällä kertaa vuorossa on chileläinen Carmenère-vetoinen sekoiteviini, jossa on mukana hieman Merlot'a ja myöhäisen sadon Syrahia. Viinin tuoksu on hilloisen makea, marjainen ja mustaherukkahyytelöinen, taustalla tuntuu hieman yrttisiä mausteita ja neilikkaa. Viinin maku on marjaisan makea, kirsikkainen ja karpaloinen sekä hieman mausteinen, tanniinit tuntuvat pienellä viiveellä ja jälkimaussa on aavistus pippuria. Mieleen tulee myös paprika. Carmenère ei kuulu lempirypäleisiini, mutta tämä viini yllätti positiivisesti. Se on helppo ja mutkaton ja toimisi esimerkiksi seurustelujuomana, grilliviininä tai naposteltavien kanssa illanistujaisissa. Hintansa väärti viini saa arvosanaksi 0.

J: Väriltään viini on tumman rubiininpunainen. Kylmänä viini tuoksui pullapohjaan tehdyltä mustikkapiirakalta ja maussa oli vain hilloista makeutta. Lämpenemisen ja ilmaantumisen myötä tuoksuun tuli tummia marjoja, mustikkaa, luumua ja hieman kahvia. Maku on aluksi mustikkahilloinen ja karhunvatukkainen, mutta pian mukaan tulee myös karpaloa ja viini muuttuu hapokkaammaksi. Jälkimaussa on tummia marjoja ja hieman kahvia. Tanniineja on vähän. Seurustelujuomaksi viini soveltuu hyvin. BBQ-maustettu grilliruoka ja pitkään haudutetut lihapadat voisivat sopia ruoaksi tämän kanssa. Viinin makeus jakaa varmasti mielipiteitä, mutta minä pidin ja annan arvosanaksi +.

PS. Iittalan Essence-laseissa viinistä ei saanut kaikkea irti: hedelmäisyys jäi taka-alalle, tuoksussa korostui kumisuus ja maussa hapokkuus ja marjaisuus.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti