Husky Brewing Amber Ale ja Stout

Husky Brewing julkaisi joulun aikaan kaksi uutuusolutta - tai tarkkaan ottaen kaksi ja puoli uutuusolutta, sillä IPA:sta on nyt myös vahvempi (6,5 %) versio. Jussi kävi ostamassa uutuudet Huskyn Pitäjänmäellä sijaitsevasta panimokaupasta. 

Katso myös Husky Brewing IPA, Lager, Pale Ale ja Wheat.


Husky Amber Ale
(5,3 %; 3,50 € panimokaupassa)

Olut on sameaa ja väriltään oranssiin vivahtavan kuparista. Valkeaa vaahtoa muodostuu kaadettaessa noin sormenleveyden verran. Tuoksu on hyvin mieto, siinä on appelsiininkuorta, karamellisuutta ja aavistus greippiä. Maku on tuoksun tapaan rapsakan katkera, siinä on runsaasti greippiä. Muut tuoksun aromit erottaa mausta hyvin heikosti. Katkera greippisyys vahvistuu entisestään jälkimaussa.

Husky Amber Ale maistunee katkerien oluiden ystäville. Arvosanaksi annan +.

Husky Stout
(6,9 %; 5,90 € panimokaupassa)

Olut on väriltään lähes mustaa. Beigeä vaahtoa muodostuu kaadettaessa vain vähän. Tuoksussa on paahteisuutta, tummaa suklaata ja ruisleipää. Maku on vahvan paahteinen ja kahvinen. Maussa on myös hieman ruisleipää ja aavistus viikunaa. Kahvinen paahteisuus vahvistuu jälkimaussa lähes kitkeräksi. Etiketin mukaan valmistuksessa on käytetty ohramaltaan lisäksi kauraa, mutta sitä ei huomaa. 

Kokonaisuus on yllättävän kevyt. Arvosanaksi annan tällekin +.

Summa summarum

Molemmat oluet saivat saman arvosanan, mutta pidin enemmän Amber Alesta. Stout oli hieman liian paahteinen omaan makuuni.