20. joulukuuta 2016

Footmark PinotageMikä viini?
Footmark Pinotage (Western Cape, Etelä-Afrikka; 100 % Pinotage; 26,90 € / 3 l. Näyte Norex Selected Brandsilta)

Minkä kanssa nautittu?
Sitruunaruoholla maustettu possunkylki, jasmiiniriisi

Mitä etiketti lupaa? 
Laatua ja ympäristöystävällisyyttä

Mitä rypäle lupaa?
Pinotage: tanniineja, hillaa, karpaloa, vadelmaa, balsamiviinietikkaa, pihkaa, tervaa, savua, tummia marjoja, paahdettuja hedelmiä, trooppisia hedelmiä, mausteita, jopa grillattua makkaraa

Viini muualla 
Footmark

Muuta
Viini on Norex Selected Brandsin yhteistyössä Peter Mertesin kanssa tuottama ja pakkauttama. Se on kypsytetty terästankeissa. 

Kommentit

M: Viinin tuoksussa on tummaa marjaa, herukkaa, kumia, savua ja aavistus tervaa. Sen maku on marjainen, mausteinen, tervapastillinen, hieman hapokas eikä kovinkaan tanniininen, hieman jotain jää ikeniin kutkuttelemaan, mutta ei mitenkään runsaasti. Hetken päästä maussa tuntuu myös hieman makeaa mansikkaa, jälkimaku on marjainen ja pippurinen. Tämän hintaluokan punaviinit tuntuvat usein olevan mehumaista litkua, onneksi tässä on enemmän ryhtiä ja luonnetta. Footmark Pinotage on - kuten Footmark Chardonnay Viognierkin - mainio yleisviini, joka sopii myöskin hyvin uudenvuoden bileisiin tai kesällä grilliruoan kanssa. Arvosanaksi viini saa 0, koska se on hintansa arvoinen.

J: Viini on väriltään syvän tummanpunaista. Tuoksussa on kumia, mustaherukkaa, herukkahilloa ja vähän karpaloa. Maku on keskihapokas, mausteinen ja herukkahilloinen. Tanniineja on vähän. Jälkimaussa on pippuria ja yrttejä. Porsaanlihan kanssa viini sopi ihan kohtuullisesti, mutta parempi ruokavaihtoehto olisi grilliruoka. Pihviviiniksi tässä ei kuitenkaan ole tarpeeksi tanniineja. Hyvä hinta-laatusuhde, arvosanaksi annan +.

PS. Iittalan Essence-lasista viini oli lähinnä hapokas ja herukkainen, joten suosittelemme kunnon laseihin investoimista. Niiden avulla viineistä saa enemmän irti.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti