13. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016, luukku 13 - Bryggeri Sylvia JouluolutMikä olut?
Sylvia Jouluolut (Bryggeri)
Oluttyyppi: Vienna/Amber lager
Valmistusaineet: valmistuksessa käytetty luumuja
Alkoholia: 4,4 %
Katkeruus: 32 IBU
Väri: 28 EBC
Kantavierre: 11,8 °P
Hinta: 3,39 € Sellon K-citymarketissa

Minkä kanssa nautittu?
Sellaisenaan

Mitä etiketti lupaa?
Punertavan ruskea tasapainoisen makuinen juhlapöydän ruokaolut, jonka pehmeä maltaisuus sopii perinteisten jouluruokien painikkeeksi. Valmistuksessa käytetyt luumut antavat oluelle jännittävää hedelmäisyyttä, humalat hentoa mausteisuutta ja kokonaisuus on hartaan harmoninen.

Mitä oluttyyppi lupaa?
Lager on yleisnimi pohjahiivaoluille, joiden varastokäyminen tapahtuu viileässä ja joiden käymisaika on melko pitkä. Lagerit ovat yleensä kevyen maltaisia ja miedosti humaloituja. Vienna lager on meripihkan tai kuparin väristä. Humalointi on kohtuullista ja oluessa on karamellisia aromeja. Vienna lager -oluttyylin kehitti wieniläinen Anton Dreher vuonna 1841, mutta tyyli on nykyisin suosittu enimmäkseen Euroopan ulkopuolella.

Olut muualla
Bryggeri

Kommentit

M: Maistuu oluelle.

J: Bryggeri ei kerro oluelle tyyliä, mutta itse pitäisin tätä Vienna lagerina. Olut on väriltään tummaa kuparia. Vaaleaa vaahtoa muodostuu vähän. Tuoksussa on paahteista maltaisuutta, karamellisuutta ja pähkinää. Luumuakin löytyy hieman taustalta. Maku on maltainen, karamellinen ja paahteinen. Jälkimaussa on vähän luumusoppaa. Katkeruutta on kohtalaisesti. Kokonaisuutena olut on melko kevyt ja raikas. Paistettu tai grillattu makkara voisi sopia tämän kanssa parhaiten, mutta olut käynee myös kinkun ja laatikoiden tai luumuilla täytetyn kinkkurullan seuraksi.  Arvosana +.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti