Hedönist Rudolf's Red Mule

Näyte / Hedönist


Mikä juoma?
Rudolf's Red Mule (Hedönist)
Oluttyyppi: olutcocktail
Alkoholia: 4,9 %
Hinta: esim. 2,85 € Prismassa

Mitä panimo lupaa?
"Stop worrying about the ordinary day tasks because this red nose leads you to the refreshing paradise. In the night of elf´s the Christmas tree is built of cardamom and ginger´s taste combo, which rings your Christmas bells until the snow smells of becoming spring."

Kommentit

M: Tuoksuu jouluiselle, inkiväärille ja kanelille. Petterin punamuulin tuoksusta tulee mieleen yksi suosikkidrinksuistani, Moscow Mule, mutta mausta huomaa kuitenkin heti, että pohjana on käytetty olutta. Minun mielestäni Red Mule maistui kylmänä parhaimmalta ja raikkaan inkivääriselle, toisaalta mielessä kävi myös, että sen voisi kuumentaa glögin tapaan... Mutta siihen emme nyt lähteneet.

J: Rudolf's Red Mulen pohjana on käytetty märzen-olutta, johon on sekoitettu vaniljalikööriä, karpalomehua, grenadiinia, inkivääriä, kanelia ja kardemummaa. Väriltään muuli on punertavan kuparinen. Tuoksu on vahvasti glögimausteinen, myös inkivääri puskee esiin. Taustalla on sitrusta ja karpaloa, joita vanilja ja grenadiinin makeus tasapainottavat. Maku on aluksi pistävän inkiväärinen. Hetken päästä joulumausteet ja makeus tulvahtavat esiin. Jälkimaku on puolestaan katkera, kanelinen ja inkiväärinen. Pohjana käytetyn oluen huomaa vain jälkimaun lievänä maltaisuutena.

Red Mulen aromimaailma on selvästikin tehty periaatteella parempi överit kuin vajarit. Mielipiteemme juoman lämpimyydestä erosivat myös, sillä mielestäni Red Mulea ei kannata juoda jääkaappikylmänä, vaan antaa lämmetä hieman. Kaikkien makuun tämä ei ole, mutta glögin ja inkiväärioluiden ystävät varmaankin ihastuvat. Itse pidin ja kun hintakin on kohtuullinen, niin annan arvosanaksi +.