Stadin panimon joulukalenteri 2018, luukku 12

Nyt ollaan jo Stadin panimon joulukalenterin puolivälissä.

Sokkoarvio

Vaalean meripihkan värisen oluen tuoksussa on greippiä, sitrusta ja trooppista hedelmää. Maku jatkaa samoilla linjoilla, siinä on katkeruutta ihan mukavasti. Jälkimaku on maltainen ja appelsiininen. Kokonaisuus on kevyt ja raikas. Olisikohan tämä American Pale Ale? Tykkäsin.

ArvioOluen nimi: Stadin panimo South Pacific Lager (4,5 %; 30 IBU)
Pisteet etiketistä (1-5): 3
Pisteet väristä (1-5): 3
Vastaako olut tyylilajiaan (1-5): 4
Pisteet mausta (1-5): 4
Lopullinen arvosana (1-10): 8
Joisin uudelleen (K/E): K

APA:n sijaan olut on South Pacific Lager. Kyseisestä oluttyylistä minulla ei ole kovin paljoa kokemusta. Etiketin mukaan olut on trooppinen ja se on valittu Suomen parhaaksi vaaleaksi alle 4,7 % lageriksi vuonna 2015. Kyllähän tästä trooppisuutta löytyy trooppisten hedelmien muodossa. Oluena tämä on enemmänkin kesäjuoma. Näin joulun aikaan olut sopisi ehkä lohen seuraksi, trooppinen hedelmäisyys ei oikein käy yhteen kinkun maun kanssa. Katkerahkot, mutta hedelmäiset oluet uppoavat minuun hyvin, joten pidin tästä oluesta.

Muut joulukalenterin oluet

Puolivälin arvio

Tähän astisten oluiden pistetaulukko on seuraavanlainen:

9 pistettä: Savuruis Portteri, American Barley Wine
8 pistettä: American Pale Ale, Hallertau Fresh Hop Helles, Saaren oma Amber Ale, Fest Pils, Oopperan Masque, South Pacific Lager
7 pistettä: Good Old Times Christmas Ale, Mosaical Extra Pale Ale, Saaren oma New England IPA, West Coast Session IPA

Kaksi olutta on saanut yhdeksän pistettä eikä joukkoon ole mahtunut pettymyksiä. Keskiarvo on 7,8 eli hipoo kouluarvosanana hyvää. Aika harva oluista on ollut kovin jouluinen, suurin osa on ollut enemmän kesäjuomia, mutta ei se mitään. Katsotaan, onko kalenterin toinen puolisko enemmän jouluinen tai talvinen.