-->

1. joulukuuta 2018

Stadin panimon joulukalenteri 2018, luukku 1

On jälleen Jussin perinteisen olutjoulukalenterin aika. Tänä vuonna en koonnut joulukalenteria itse, vaan ostin sen Stadin panimolta. Kalenteri maksoi 89 €, joten yhden oluen hinnaksi tulee 3,71 €.

Arvioin kalenterin oluet ensin sokkona. Kun käärepaperi on poistettu ja oluen nimi on selvillä, käytän kalenterin mukana tulleen arvostelulomakkeen pisteytystä.

Sokkoarvio

Olut on väriltään tumman kuparinen. Tuoksussa on greippiä, havua ja hieman karamellisuutta. Maku on greippisen katkera, jälkimaussa on hieman karamellisuutta. Kokonaisuus on kevyehkö. Olutttyylin arvaan olevan IPA. Ihan hyvä olut.

Arvio
Olut: Stadin Panimon Good Old Times Christmas Ale (4,5 %; 25 IBU).

Pisteet etiketistä (1-5): 3, ihan hauska joulupukki
Pisteet väristä (1-5): 3
Vastaako olut tyylilajiaan (1-5): 3
Pisteet mausta (1-5): 3
Lopullinen arvosana (1-10): 7
Joisin uudelleen: Kyllä

Eipä ollutkaan IPA, vaan ale. Etiketin mukaan olut on täyteläisen pehmeä ja makeahkon maltainen. Mainostettua makeutta ei hirveästi ole pientä karamellisuutta lukuun ottamatta. Olut on yllättävän katkeran makuinen, vaikka IBU-lukema on melko matala. Alhainen alkoholimäärä selittää osaltaan oluen keveyttä. Olut sopisi ruokajuomaksi kinkulle tai makkaralle. Kalenteri alkoi oluella, joka on hyvälaatuinen, mutta ei herätä suuria tunteita. Sen vuoksi arvosanatkin ovat keskitasoa.

Muut joulukalenterin oluet

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti