Joulun glögivinkit

Glögit maisteltu Alkon mediapruuvissa


Kävimme lokakuussa Alkon mediapruuvissa, jossa maisteltavana oli 16 tämän kauden uutuusglögiä. Pari glögiä ei ollut ehtinyt mukaan, joten täysin definitiivinen glögivertailu ei ollut, mutta siitä huolimatta tässä muutama tärppi joulukautta varten.


Vaaleiden glögien ystäville: Dufvenkrooks Vitvinsglögg Ekologisk (Ruotsi; 8,85 €, sokeria 160 g/l)

Tämä glögi on omenainen ja makea, mukavaa vaihtelua punaviinipohjaisten glögien lisäksi. Makeus tekee siitä hieman raskaan, mutta emme anna sen häiritä.

Roseeviinien ystäville: Tuike Rosé Glögi Luomu (8,29 €, sokeria 140 g/l)

Glögin ei aina tarvitse olla raskasta ja mausteista, vaan se voi olla myös kanelilla ja kardemummalla maustettu kepeä, jonkin verran makea ja marjainen rosee.



Vadelman ystäville: Jouluglögi Vadelma (9,48 €, sokeria 170 g/l)

Jos Tuike Rosén vadelmaisuus ei riitä, vielä enemmän vadelmaa on Jouluglögi Vadelman maussa. Vadelmaisuus toimii hyvin glögimausteiden kanssa.

Puolukan ystäville: Loimu (13,99 €, sokeria 160 g/l)

Jos vadelma on liian pliisua ja glögiltä kaipaa enemmän perinteistä marjaisuutta, Loimun puolukkaisuus ja kirsikkaisuus sopivat myös hyvin glögimausteiden kumppaniksi. Niiden hapokkuus tasapainottaa hyvin glögin makeutta.



Piparkakkujen ystäville: Hehkuviini (10,99 €, sokeria 150 g/l)

Glögien kanssa sopivat piparkakut - tai miksei piparkakkumauste sopisi glögiinkin? Glühwein-henkinen Hehkuviini-glögi on kovin klassinen, runsaan marjainen, piparkakkumausteinen ja kanelinen.

Klassikkojen ystäville: Unser Haus Glühwein (10,90 € / 1 l, sokeria 85 g/l)

Perinteisen pohjoismaalaisen glögin lisäksi kannattaa maistaa myös keskieurooppalaista versiota glögistä eli Glühweiniä (eli hehkuviiniä). Tämä ei ole kovinkaan raskas Glühwein, vaan ennemminkin karpaloinen, mustikkainen ja lempeän marjainen.



Jaloviinan ystäville: Juhla Glögi (12,69 €, sokeria 130 g/l) 

Brandylla maustettu glögi näyttää, tuoksuu ja maistuu jaloviinalta. Jos makea mausteisuus ei uppoa, tässä glögi, jonka voi hörpätä reteästi kerralla ja ähkäistä perään.

Makean ja pähkinän ystäville: Rocky Road Glögg (11,48 e, sokeria 180 g/l)

Bonuksena mainitaan vielä joulun... hmm... jännittävin uutuus: Rocky Roadin makuinen glögi. Rocky Road on hyvää, glögi on hyvää, mutta kuinka ne toimivat yhdessä? Glögi on makea, itse asiassa hyvin makea ja hyvin pähkinäinen, mieleen tulee jopa Chocolate in a Bottlen suklainen pähkinäisyys. Jotain glögimäistäkin tuntuu maussa ja lopputulos on... jännittävä. Pullo kannattaa jakaa ystävien kanssa, sillä yksinään tätä ei kovinkaan paljon kykene nauttimaan.

***
PS. Blossat ovat klassikkoja ja kausi-Blossa on testattu jo lokakuussa.
PS 2: Tsekkaa myös Helppoa juotavaa -blogin glögiarviot.