Ogier Hèritages Châteauneuf-du-Pape 2013


Ogier Hèritages Châteauneuf-du-Pape 2013 
AOC Châteauneuf-du-Pape, Ranska; Grenache, Syrah, Cinsaut; 21,90 € Viking Line vuonna 2016

Tuottaja Ogier

Etiketin mukaan punaista marjaa, hieman pippuria ja tryffeliä

Rypäleiden mukaan
Grenache: mausteita, marjoja, makeutta, hilloa, hedelmää, yrttejä, savua, nahkaa, vähän tanniineja
Syrah: tanniineja, marjoja (kirsikkaa, vadelmaa, luumua, karhunvatukkaa; kuumilla alueilla jopa hillomaista marjaisuutta), mausteita (neilikkaa, pippuria, valkopippuria), suklaata, kahvia, nahkaa, tupakkaa ja savua
Cinsaut: mansikkaa, kirsikkaa, mesimarjaa, omenaa, parfyymia, hedelmää, maanläheisiä ja mausteisia piirteitä; tammessa kypsytettynä vaniljaa, kookosta tai savua ja tervaa, pullossa kypsytettynä seetriä, sikaria, maata, nahkaa

Ruokana joulukinkkua, viskiglaseerattua porkkanaa ja lanttua

Lyhyesti: perustyylikäs rhônelainen

Kommentit 

M: Tumman, tiilenpunaiseen taittuvan ja jo rusertavan viinin tuoksussa on punaisia marjoja, vadelmaa ja mansikkaa sekä yrttisiä mausteita, jonkin verran eukalyptusta, nahkaa ja aavistus savua tai kahvia. Maku jatkaa tuoksun linjoilla, tosin yrttisyys ja mausteisuus muuttuvat pippurisemmaksi ja marjaisuus tuntuu makealta. Viinin tanniinit ovat pehmeät, mutta niissä on kuitenkin napakkuutta. Ilmaantumisen myötä tuoksu ja maku muuttuvat kahvisemmiksi ja luumuisemmaksi ja tanniinit pehmenevät. Jälkimaku on kahvinen ja marjainen.

Viini on perushyvä, se ei petä tai yllätä. Se on keskitäyteläinen ja maukas, ruoan kanssa se sopii hyvin ja maistuu muutaman tunnin ilmaantumisen jälkeen sellaisenaan. Arvosanaksi se saa 0.

J: Syvän tummanpunaisen viinin tuoksussa on kypsää marjaisuutta, mausteisuutta, nahkaa ja taatelia. Täyteläinen maku toistaa tuoksun aromeja, lisäksi siinä on myös hieman kahvia. Sekä tuoksu että maku olivat aluksi kirpeämpiä, mutta ilmaantuminen toi niihin makeutta. Tanniineja on kohtalaisesti. Jälkimaku on hilloinen ja mausteinen. Ruoan kanssa viini sopi hyvin ja ilmaannuttuaan se menee myös sellaisenaan.

Viini on perushyvä Châteauneuf-du-Pape. Arvosanaksi annan 0 eli laatu vastaa hintaa.