24. joulukuuta 2018

Stadin panimon joulukalenteri 2018, luukku 24

Tänään on jouluaatto ja Stadin panimon joulukalenterista avautuu viimeinen luukku.

Sokkoarvio

Olut on tummanruskean, lähes musta. Beigeä vaahtoa muodostuu kaadettaessa runsaasti. Oluen tuoksussa on paahteisuutta, ruisleipäistä makeutta. taatelia ja kahvia. Maku jatkaa samoilla linjoilla kahvin ollessa hallitseva elementti. Tämä on selvästi porter. Tykkäsin.

ArvioOluen nimi: Stadin panimo Joulukinkku porter (5,5 %)
Pisteet etiketistä (1-5): 4
Pisteet väristä (1-5): 4
Vastaako olut tyylilajiaan (1-5): 3
Pisteet mausta (1-5): 4
Lopullinen arvosana (1-10): 8
Joisin uudelleen (K/E): K

Olut on porter, kuten arvasinkin. Etiketin mukaan olut on täyteläisen pehmeä ja paahteisen maltainen. Tämä olut on tuttu parin vuoden takaa, mutta prosentteja on nyt vähän enemmän. Ehkä juuri sen ansiosta tämä versio ei ole vetinen. Kinkku ja joulutorttu sopivat varmaan parhaiten oluen seuraksi, tai voi tätä juoda sellaisenaankin samalla, kun odottaa kinkun paistumista.

Muut joulukalenterin oluet

Kokonaisarvio

Kalenterin oluiden pistetaulukko on seuraavanlainen:

9 pistettä: Savuruis Portteri, American Barley Wine, Imperial Pilsner, Drumsö Snöstorm NEIPA, Saison De Dottignies
8 pistettä: American Pale Ale, Hallertau Fresh Hop Helles, Saaren oma Amber Ale, Fest Pils, Oopperan Masque, South Pacific Lager, Stadinhof Weizen, Stapa feat. Master Gao NEIPA, Modern Pils, Helsinki Helles, Joulukinkku porter
7 pistettä: Good Old Times Christmas Ale, Mosaical Extra Pale Ale, Saaren oma New England IPA, West Coast Session IPA, Incredible Pale Ale, New England IPA
6 pistettä: Taquería "El Rey" Limón IPA, Ginger Pale Ale

Keskiarvoksi tuli täten 7,8, tosin arvosteluasteikko tuntui hieman tiukentuvan loppua kohden. Pari heikompaa esitystä mahtui mukaan, mutta kokonaisuutena kalenteri oli hyvä kokoelma erilaisia oluita ja hintansa arvoinen. Kovinkaan jouluinen se ei kuitenkaan ollut; tummia oluita olisi kyllä voinut olla enemmänkin. Neljännes kalenterin oluista oli IPA:a ja NEIPA:a, jotka sopivat paremmin kesäjuomaksi eivätkä näin joulua odotellessa. Kaiken kaikkiaan kalenteri oli positiivinen kokemus ja sen voisi ensi vuonna ostaa uudelleen.

Tämän myötä toivotamme hyvää joulua kaikille!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti