Joulukalenteri 2023, luukku 1 - Ninkasi Brewing Tricerahops Double IPA

On jälleen perinteisen olutjoulukalenterin aika. Viime vuoden tapaan kalenteri on tilattu Beer Republicista ja sisältää amerikkalaisia pienpanimo-oluita. Postikulujen ja ennakkotilaajan alennuksen jälkeen hinnaksi tuli 113,95 €. Tänä vuonna kalenteri on itse väritettävä, ja siksi mukana tuli paketti värikyniä.

Oluiden seurana on viime vuodesta tuttuun tapaan Fazer Patukat -joulukalenteri.

Sokkoarvio

Olut on kirkasta ja vaalean kuparista. Tuoksussa on appelsiininkuorta, greippiä, sitruunaa ja aprikoosia. Maku on rapsakan katkera ja greippinen. Jälkimaussa on runsaasti havua ja greippiä. Olut on vahva IPA, joko DIPA tai TIPA.

Vihjeeksi annettiin Jurassic Parkin teema.

Arvio

Behemoth of a brew that stomps through the land of IPAs like a hop-loving dinosaur on a mission. Each gulp is like a stampede of flavor, with double the hops pouncing on your taste buds, leaving a trail of bold, resinous bite that’s perfectly paired with a cunning citrus ambush.

Olut: Tricerahops
Oluttyyppi: Double IPA
Panimo: Ninkasi Brewing
Alkoholia: 8,0 %
Joisin uudelleen (K/E): K

Ninkasi Brewing on vuonna 2006 perustettu pienpanimo, joka sijaitsee Eugenessa, Oregonissa. Panimo on nimetty sumerilaisen olutjumalattaren mukaan.

Oluttyypin arvaus meni melko kohdalleen, sillä kyseessä on vahva IPA. Spiegelaun IPA-lasissa oluen aromit ovat hedelmäisempiä eikä katkeruus ole niin hyökkäävää kuin tulppaanilasissa. Tricerahops on melko suoraviivainen, mutta maukas DIPA. Se on hyvä aloitus joulukalenterille.

Fazer Patukat -joulukalenteri

Susu Original -patukka. Olut ei oikein sopinut patukan kanssa, vaan se jyräsi suklaapatukan maun alleen.

Muut joulukalenterin oluet