Joulukalenteri 2023, luukku 4 - AleSmith Session .394

Sokkoarvio

Olut on sameaa ja kullankeltaista. Tuoksussa on sitruunaa, greippiä ja ananasta. Rapsakan katkera maku toistaa tuoksun aromeja. Jälkimaussa on tuoksun aromien lisäksi hieman ruohoa. Kokonaisuus on kevyt. Veikkaan tämän olevan IPA.

Vihjeeksi annettiin Aerosmithin Janie's Got A Gun.

Arvio

This rendition of .394, an easy-drinking beer at 4.9% ABV, will have you rounding the bases and coming back for more! Session .394 is packed with Mosaic and Citra hops, giving it lovely notes of citrus and pineapple. This crushable .394 embodies Tony’s original vision of a beer that is full of hop character and light in body and color. Cheers!

Olut: Session .394
Oluttyyppi: session pale ale
Panimo: AleSmith
Alkoholia: 4,9 %
Joisin uudelleen (K/E): K

San Diegossa sijaitseva AleSmith on perustettu 1995. Vuonna 2015 panimo siirtyi uusiin tiloihin kahden korttelin päähän alkuperäisestä paikasta ja moninkertaisti tuotantonsa. Olut on kunnianosoitus vuonna 2014 menehtyneelle baseballtähdelle Tony Gwynnille ja sen nimi viittaa Tonyn osumatarkkuusennätykseen. Osumatarkkuus .394 tarkoittaa, että hänen lyönneistään 39,4 % osui palloon. (Nimi ei siis viittaa kaliipereihin, kuten joku hätäisempi saattaisi vinkistä päätellä.)

Oluttyyli ei mennyt oikein, mutta vähän sinne päin. Olut oli kevyt ja helppoa juotavaa, se menisi paremmin kesällä kuin talvella. Tykkäsin.

Fazer Patukat -joulukalenteri

Pätkis-patukka. Minttusuklaa ei sopinut oluen kanssa lainkaan.

Muut joulukalenterin oluet