Joulukalenteri 2023, luukku 16 - Fremont Brewing Dark Star Imperial Oatmeal Stout

Sokkoarvio

Olut on tummanruskeaa. Tuoksussa on tummaa suklaata, paahteisuutta, luumua ja hieman vaniljaa. Maku toistaa tuoksun aromeja, paahteisuus on siinä voimakkaampaa kuin tuoksussa. Jälkimaussa on espressoa ja luumua. Veikkaan tämän olevan oatmeal stout.

Vihjeeksi annettiin Dark Star - Benson Arizona.



Arvio

Dark Star is inspired by the wandering tribes scattered through the terrible journey of time and space and adrift in the dark matter between the spaces of then and now. Dark Star is a dark, mysterious yet silky oatmeal stout of grand proportions balanced by a firm hop handshake...go ahead, enjoy the journey...Because Beer Journeys Matter!

Olut: Dark Star
Oluttyyppi: imperial oatmeal stout
Panimo: Fremont Brewing
Alkoholia: 8,0 %
Joisin uudelleen (K/E): K

Perheomisteinen Fremont Brewing on perustettu 2009 ja se on nimetty samannimisen Seattlen kaupunginosan mukaan. Panimo on Washingtonin osavaltion kolmanneksi suurin käsityöläispanimo. Etiketissä ja panimon logossa komeileva lintu on Seattlen tunnuseläin amerikanharmaahaikara.

Oluttyylin veikkaus meni oikein imperial-osuutta lukuun ottamatta. Dark Star oli talvi-iltaan hyvin sopiva stout. Harmi vaan, ettei hyllystä tai suoratoistopalveluista löydy Dark Star -elokuvaa, sen olisi voinut katsoa oluen kanssa.

Fazer Patukat -joulukalenteri

Fazerina-patukka. Suklaa sinänsä sopi oluen kanssa, mutta appelsiinitäyte ei. Dark Star olisi saattanut sopia Pätkiksen kanssa.

Muut joulukalenterin oluet