Joulukalenteri 2023, luukku 5 - Montauk Brewing Wave Chaser IPA

Sokkoarvio

Olut on sameaa ja kullankeltaista. Tuoksussa on jotain eksoottista hedelmää, ehkä litsiä? Maku toistaa tuoksun hedelmäistä aromia, lisäksi siinä on kiiviä. Maku on hieman hapan ja tuo jostain syystä mieleen puolimakean rieslingin. Minulla ei ole aavistustakaan siitä, mikä olut tämä on, mutta veikkaan jotain maustettua hapanolutta.

Vihjeeksi annettiin Beckin Everybody's Gotta Learn Sometime elokuvasta Tahraton mieli.

Arvio

Here at Montauk Brewing Company we love everything the ocean provides: fish to feed our friends, winds to fill our sails, water to cool us down, and of course WAVES! We combine four hop varieties to pack this India Pale Ale with incredible tropical and pine aromas. May this beer lead you to endless waves, everywhere you go.

Olut: Wave Chaser
Oluttyyppi: IPA
Panimo: Montauk Brewing
Alkoholia: 6,4 %
Joisin uudelleen (K/E): K

Montauk Brewing sijaitsee Montaukin yhteisössä New Yorkin osavaltiossa. Montauk ei ole kaupunki eikä kaupunginosa, vaan East Hamptonin kunnan väestönlaskennallinen asuinpaikka. Pienpanimo sai alkunsa 2012 kaveriporukan harrastusprojektina.

Oluttyylin arvaus meni täysin pieleen. Jostain syystä olut tuoksui ja maistui tulppaanilasista omituiselta, kun taas IPA-lasi toi oluen aromeihin appelsiininkuorta ja greippiä. Olueen on käytetty kaurahiutaleita, mikä saattaa tuoda makuun IPA:lle epätyypillisiä aromeja. Suutuntumaan kaura tuo joka tapauksessa pehmeyttä. Tykkäsin, vaikka aluksi olut vaikuttikin oudolta.

Fazer Patukat -joulukalenteri

Suffeli-patukka. Vohveli sopi oluen kanssa hyvin, mutta suklaapäällyste ei ihan yhtä hyvin.

Muut joulukalenterin oluet