Joulukalenteri 2023, luukku 9 - Oskar Blues TenFidy Imperial Stout

Sokkoarvio

Olut on tummanruskeaa. Tuoksussa on paahteisuutta, pähkinää ja rusinaa. Maku on vahvan paahteinen, jopa hieman kitkerä. Jälkimaussa on tummaa suklaata, kahvia, lakritsaa ja aavistus vaniljaa. Veikkaan tämän olevan stout.

Vihjeeksi annettiin Oscar Petersonin Oscar's Blues.

Arvio

Loaded with inimitable flavors of chocolate-covered caramel and coffee that hide a hefty 65 IBUs underneath the smooth blanket of malt. Made with enormous amounts of two-row malt, chocolate malt, roasted barley, flaked oats, and hops, Ten FIDY is the ultimate celebration of dark malts and boundary-stretching beer.

Olut: TenFidy
Oluttyyppi: Imperial Stout
Panimo: Oskar Blues Brewery
Alkoholia: 10,5 %
Joisin uudelleen (K/E): K

Oskar Blues on vuonna 1997 perustettu coloradolainen panimoravintola, joka alkoi myydä oluttaan tölkeissä vuonna 2002. Nykyään Oskar Bluesilla on panimo Coloradon lisäksi Pohjois-Carolinassa ja Teksasissa. Oluen nimellä TenFidy on kaksoismerkitys. Sen voi tulkita vahvuudeksi eli "ten fifty", mutta akronyymi FIDY voi  tarkoittaa myös “Fuck the Industry. Do it Yourself.

Oluttyyli meni puoliksi oikein. Suutuntuma oli melko tuhti, mutta kuitenkin niin kevyt, ettei alkoholimäärää osannut arvioida. Alkoholia ei huomannut jälkimaussakaan. TenFidy oli hyvä ja maukas imperial stout, joka sopi hyvin talvi-iltaan.

Fazer Patukat -joulukalenteri

Pätkis-patukka. Patukan minttuisuus oli liian vahvaa oluelle, se jyräsi jopa oluen tuhdit aromit.

Muut joulukalenterin oluet