Joulukalenteri 2023, luukku 11 - Coronado Brewing Nado Japanese lager

Sokkoarvio

Olut on sameaa ja haaleankeltaista. Kevyessä tuoksussa on sitruunaa ja mallasta. Kuivassa maussa on tuoksun aromien lisäksi valkoherukkaa ja aavistus mausteisuutta. Jälkimaku on sitruunainen. Suutuntuma on hyvin kevyt, jopa lähellä vetistä. Veikkaan oluen olevan session IPA.

Vihjeeksi annettiin Alphavillen Big In Japan.



Arvio

Brewed with jasmine rice and a touch of Hallertau Mittlefruh hops, Nado is an impeccably drinkable lager with a super dry, crisp finish. Upfront, you’re hit with blooming aromas of sticky sushi, perfectly balanced on the back end with a subtle hop essence of yuzu and citrus.

Olut: Nado
Oluttyyppi: lager
Panimo: Coronado Brewing
Alkoholia: 4,5 %
Joisin uudelleen (K/E): K

Coronado Brewing on perustettu 1996 ja se sijaitsee Coronadon saarella San Diegon piirikunnassa Kaliforniassa. Panimon perustivat veljekset Ron ja Rick Chapman ja se on edelleen perheomisteinen.

Oluen maltaisuuden perusteella aioin ensin veikata oluen olevan lager, mutta sitruunaiset aromit ja keveys veivät väärille raiteille. Lagerlasissa oluen maltaisuus voimistuu, joten siitä aluksi juotuna arvaus olisi ehkä mennyt lageriin. Valmistuksessa käytettyä jasmiiniriisiä ei juurikaan huomaa, vaikka siinä on vahva aromi. Nado on helppoa juotavaa, mutta se tuskin jää mieleen pidemmäksi aikaa.

Fazer Patukat -joulukalenteri

Dumle Snacks -patukka. Se oli liian voimakkaan makuinen oluelle ja jyräsi oluen maun kokonaan.

Muut joulukalenterin oluet